Europa Conference League

Ο προπονητής της εξέδρας: Δώρο μεν, αλλά ήξερε να το εκμεταλλευτεί!

Ο «προπονητής της εξέδρας» στέκεται στα σημεία-κλειδιά του διπλού κορυφής από τον ΠΑΟΚ. Από το πρέσινγκ και τις ανακτήσεις μπάλας, μέχρι τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα.

Με τρίποντο κορυφής αποχώρησε από το «Πάρκεν Στέντιουμ» ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 2-1 της Κοπεγχάγης, στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Europa Conference League.

Σίγουρα, η απευθείας κόκκινη που αντίκρισε στο 9' ο Γκραμπάρα άνοιξε τον δρόμο για την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκούσε για να φτάσει στο «διπλό». Ο «προπονητής της εξέδρας» καταπιάνεται με τα στοιχεία-κλειδιά που έκριναν την αναμέτρηση της Κοπεγχάγης. Ταυτόχρονα, στέκεται και στα πρόσωπα που εξελίσσονται σε καθοριστικό παράγοντα στο παιχνίδι του «δικεφάλου του Βορρά», αλλά και σε αυτά που έχουν να μετρήσουν ακόμα βήματα.

* Η άψογη αξιοποίηση της αριθμητικής υπεροχής: Το να αποκτάς αριθμητικό πλεονέκτημα από το 9' σου δίνει κάτι παραπάνω από σημαντικό αβαντάζ. Ωστόσο, δεν είναι και δεδομένο ότι θα μπορέσεις να το εκμεταλλευτείς. Στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ το κατάφερε. Κάτι που οφείλεται κυρίως στο εξαιρετικό του πρέσινγκ, το οποίο οδήγησε σε ανακτήσεις μπάλας σε καίρια σημεία και σε ξεδίπλωμα αντεπιθέσεων. Βέβαια, εάν και κατάφερε να βρει γκολ μέσω αυτού του τρόπου, θα μπορούσε να το είχε πράξει σε μεγαλύτερο βαθμό και να είχε καθαρίσει αρκετά πιο νωρίς το ματς.

* Τα... ελεγχόμενα μέτρα που έδωσε στην Κοπεγχάγη ο ΠΑΟΚ: Μετά το 0-1, ο «δικέφαλος του Βορρά» επέτρεψε στους γηπεδούχους να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, το έκανε ελεγχόμενα, χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα. Μάλιστα, συνεχίζοντας να ασκεί πίεση στη μεσαία γραμμή, συνέχισε να βγάζει με σταθερό ρυθμό αντεπιθέσεις. Κάτι που έφερε και το 0-2. Αντίθετα, στα τελευταία λεπτά αγχώθηκε, αφού επέτρεψε στην Κοπεγχάγη -μη ελεγχόμενα αυτή τη φορά- να μεταφέρει την μπάλα στα καρέ του μέσω στατικών φάσεων.

* Ο Ζίβκοβιτς που εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα: Ύστερα από το νωχελικό του ξεκίνημα στη σεζόν, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει -σταθερά- κομβική απόδοση στα τελευταία παιχνίδια. Ασίστ με τον ΟΦΗ, δύο γκολ κόντρα στον Βόλο , γκολ και ασίστ απέναντι στην Κοπεγχάγη. Έχει βρει ρυθμό ο εξτρέμ του «δικεφάλου του Βορρά» και εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή, στην αναμέτρηση του «Πάρκεν Στέιντιουμ» ήταν για ακόμα μια φορά συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα.

* Το «έχει» ο Μιτρίτσα, αλλά... Ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός έχει στοιχεία που χρειάζεται η επίθεση του ΠΑΟΚ. Έχει το «ένας εναντίον ενός». Ωστόσο, ταυτόχρονα μοιάζει «χαμένος» τακτικά και φαίνεται να μην έχει δεθεί ακόμη με το υπόλοιπο σύνολο αλλά και με τον τρόπο παιχνιδιού του Ρασβάν Λουτσέσκου.

* Ανεβάζουν απόδοση οι Μιχαηλίδης και Μιχάι, αλλά τους λείπει η εμπειρία: Οι τραυματισμοί των Ίνγκασον και Κρέσπο (απόψε επιλέχθηκε να πάρει ανάσες και ο Βαρέλα), έχουν δώσει την ευκαιρία στους Μιχαηλίδη και Μιχάι να πάρουν παιχνίδια. Κάτι που αντικατοπτρίζεται και στην ανεβασμένη τους απόδοση. Ταυτόχρονα, όμως, είναι εμφανής η έλλειψη εμπειρίας τους στο αμυντικό κομμάτι, όπως αποδείχθηκε σε ορισμένες φάσεις και στο ματς της Κοπεγχάγης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x